Home  Home
 Göreme  Göreme 

 Nieuws  Nieuws
 Blogs  Blogs
 <font color=C00000>Reviews</font>  Reviews
 Fotoalbum  Fotoalbum
 Links  Links
 Contact  Contact
Het weer in Nevsehir
Click for Nevsehir, Turkije ForecastNieuwsbrief

Nevsehir.nl - Engels Nevsehir.nl - Turks Nevsehir.nl - Duits  home | sitemap | contact   
Reviews (4)
Kapadokya: Donderdag was het dan zo ver.. ik heb mijn koffers ingepakt om een weekend te genieten van de prachtige omgeving in Kapadokya.S'avonds gingen we met de bus vanuit school met 30 personen op weg richting Kapadokya.Omdat de groep wat kleiner was dan de reis naar Canakkalle hadden we meer de kans om elkaar beter te leren kennen. De reis was namelijk georganiseerd door Mr. Terry Smith, een Amerikaans leraar geschiedenis die al vanaf 1975 in Turkije woont en werkt. We zijn de tour begonnen in een klein onbekend plaatsje dat pas rond 1953 is ondekt . Men denkt dat het een van de eerste bewoonde plaatsten ooit ter wereld is, ongeveer 60 miljoen jaar geleden!!

Kapadokya betekent in het Perzisch: ‘“Land van mooie paarden, (Güzel Atlar Ülkesi)”. Dit gebied is ongeveer 60 miljoen jaar geleden ontstaan, gevormd door de lava uitbarstingen van de vulkanen Erciyes, Hasandagi en Gulludag. Door de jaren heen zijn deze vormen ontstaan door regen en wind. Als eerst hebben hier de hittites geleefd en later werd deze omgeving een belangrijke plaats voor de Christenen rondom de 16’e eeuw. Ze hebben van de ‘Peribacalar’( zie foto’s) huizen en kerken gemaakt. De kerken zijn met prachtige tekeningen versiert die nog steeds zichtbaar zijn.

Vervolgens zijn we naar Goreme gegaan, waar we tot en met zondag zijn gebleven. Ik verbleef in een hotel dat eigenlijk een Peribaca was. Het was wel enorm koud trouwens we zaten met 4 meiden op een kamer..brr echt koud! De volgende dag hebben we Goreme verkend..ik ben er achter gekomen dat ik van het Survival achtige hou! Sport kleding en stevige sportschoenen aangedaan, flesje water mee en hoppa! Mijn dag kon beginnen..het was zo mooi om te klimmen tussen de rotsen en in het mooie natuur te zijn..Normaal gesproken heb ik hoogtevrees, maar dit was anders mooi.. Helaas ben ik wel door mijn enkel gegaan wat nu ondertussen opgezwollen is, maar ondanks dat ben ik toch doorgegaan..
Marlies / 21-07-2010 11:18
Cappadocia en omgeving (hoofdstad Nevsehir) staat bekend om zijn sterk christelijke geloof. Al vanaf de 4e eeuw werd het gebied bewoond door monniken en kluizenaars.

Deze eerste dag hebben we met een bus een excursie in de omgeving. Yassar, de zetbaas op de camping, is onze gids.
We zijn gestart in Goreme. Een dorpje, zeer in trek bij toeristen, dat bekend staat om zijn Tufsteen formaties. Deze tufsteen, gestold vulkanisch materiaal, is zeer zacht en zeer isolerend. De bewoners holden deze formaties uit en gingen erin wonen. De regering heeft nu, ter bescherming van de tufsteen, dit verboden. Alleen diegenen die er reeds woonden, mogen blijven.
Ook hier weer de verhalen over de achtergrond en het ontstaan van christendom en islam. Ook Paulus schijnt in dit gebied zijn werk gedaan te hebben.

Na een lunch onderweg zijn we gegaan naar Derinkuyu (diepe bron). Onder Derinkuyu ligt een ondergrondse stad (er schijnen in dit gebied ca 36 van deze steden te zijn, slechts een paar zijn er opgegraven), waarin de oorspronkelijke bewoners (20.000) zijn gevlucht voor overheersers met andere geloofsovertuigingen.
Het complex telt 9 verdiepingen en is ca 60 m diep. Ondergronds lopen er tunnels naar andere steden. De gangenstelsels konden worden geblokkeerd door grote molenstenen. In de stad waren alle denkbeeldige voorzieningen paraat.Grote luchtkokers zorgden voor ventilatie.
Begin 19e eeuw was de zusterstad Kaymakli (verbonden met deze stad door een 9 km lange tunnel) nog bewoond om te vluchten voor de Egyptenaren.
Met een bezoek aan Urgup, vrij wandelen, eindigt deze dag.


Een van de mogelijkheden tijdens het verblijf hier, is het maken van een ballonvaart. Aangezien wij die ervaring al eens in Joure meegemaakt hebben, hebben we er dit keer niet aan deelgenomen. Veel van onze groepsleden zijn wel gegaan. Achteraf hun verhalen aangehoord. De ervaring is gans anders dan in Holland. De thermiek in Cappadocia is niet te vergelijken met de onze. De ballonnen hangen roerloos boven de grond. Soms slechts enkele centimeters erboven. Dan weer omhoog. Maar ze gaan ook over het gebied heen en weer. En landen altijd op dezelfde plaats, rustig met het mandje in recht opstaande positie.
Later op de ochtend hebben we onder leiding van de gids een wandeling door de canyons rondom de camping gemaakt. Heel fantastisch.
's-Avonds hebben we een diner gehad in een tufsteengrot. Naast het eten werd er een dansprogramma opgevoerd met Derwischen dans en plaatselijk traditionele dansen. Ook een buikdanseres gaf een demonstratie geassisteerd door enige groepsleden. Prachtige avond.
Jan en Renee / 21-07-2010 11:16
We verbleven in Total Cave room, geheel in een grot, zonder ramen, echt een super gave kamer! Het uitzicht vanaf ons hotel ging over de Pigeon Valley en we waren tot nog toe de enige gasten! Wat vredig en rustig was het hier! Het was super mooi weer en we hadden nog de hele middag dus zijn lekker gaan wandelen door het mini dorpje Uchisar. Naar het kasteel geweest met een prachtig uitzicht over de hele vallei! Lekker winkeltjes gekeken, water gekocht en restaurantjes gekeken. In de winkeltjes kregen we thee en een kletspraatje en toen we vroegen naar de kaart van een restaurant kregen we uitleg met ook een gratis kopje thee erbij. Zo ontzettend gastvriendelijk en zo slim want daardoor gingen wij terug naar deze mensen!!
Dani / 21-07-2010 11:14
mooi geweldig site,, met boordevol informatie.. ga deze jaar ook naar toe,,, urgup,,,derin kuyu enz ,,, ga ik ff bezoekje nemen ,,hoop dat ik geniet,,, dankzij deze site,,, veel sterkte met jullie site,,
gast / 20-06-2009 20:41


Review Toevoegen
Naam : *
E-mail : *
Bericht : *
Beveiligingscode :Meer informatie: | Adverteren | Disclaimer