Home  Home
 GŲreme  GŲreme 

 <font color=C00000>Nieuws</font>  Nieuws
 Blogs  Blogs
 Reviews  Reviews
 Fotoalbum  Fotoalbum
 Links  Links
 Contact  Contact
Het weer in Nevsehir
Click for Nevsehir, Turkije ForecastNieuwsbrief

Nevsehir.nl - Engels Nevsehir.nl - Turks Nevsehir.nl - Duits  home | sitemap | contact   
Nieuws (8)
DEC
03
Op de Fiets naar CappadociŽ
 Geen reacties  2.589 keer gelezen

Op de Fiets naar CappadociŽ

Het echtpaar Tjeu en Ine Lemmens fietste dit jaar in 13 weken van hun woonplaats Delft naar CappadociŽ in Centraal Turkije. In het boek met de titel 'Op de fiets naar CappadociŽ' doet Tjeu verslag van hun wederwaardigheden.


Zelfredzaamheid

De inleiding vertelt wat hen als 55-plussers die midden in het leven staan (loopbaan, drie studerende kinderen), drijft om halverwege mei 2009 op de fiets te stappen met als bestemming AziŽ. 'Centraal staat: overwinning van angsten, beseffen dat alle zekerheid slechts schijnzekerheid is, dat je op het einde van de dag op jezelf aangewezen bent, alleen op jezelf en niets dan jezelf. De lange afstandfietser moet daarbij over een grote mate van zelfredzaamheid beschikken. Pas als dit besef door elke vezel van je lichaam is opgezogen, kun je een onderneming als op de fiets naar CappadociŽ aan.

On-the-road boek
Het boek beschrijft hun onverwachte ontmoetingen, ontberingen en tegenslagen. Maar Op de fiets naar CappadociŽ gaat ook over triomf bij het bereiken van een mijlpaal en het genieten van eindeloze landschappen, haast tijdloze vrijheid en lokale gastvrijheid. U vindt er geen uitvoerige beschrijvingen van routes en bezienswaardigheden, maar het biedt een stimulerend en confronterend on-the-road boek. Ruim 100 fotoís, waarvan zestien paginaís in kleur, en zes kaarten geven een heldere impressie van de fietstocht.


Vijf delen

In vijf delen wordt een helder verslag gedaan van de fietstocht, die hen via Duitsland, Oostenrijk, Slowakije, Hongarije, ServiŽ, RoemeniŽ, Bulgarije en Istanbul naar CappadociŽ voerde. De vijf delen zijn: 1. Nederland en Duitsland; 2. Oostenrijk, Slowakije en Hongarije; 3. ServiŽ; 4. RoemeniŽ, Bulgarije en Istanbul en 5. Van Istanbul naar CappadociŽ.


Niet altijd pretje

Voor de lange afstandfietser, zeker wanneer men in ťťn van deze gebieden wil fietsen, is het boek beslist de moeite waard. En voor diegene, die over zo'n plan nadenkt, ook. Het maakt nog eens duidelijk, dat zo'n lange fietsonderneming niet altijd alleen maar een pretje is. Op de weblog van Volkskrantreizen vindt u ook meer informatie over hun reis.


Nadere gegevens

Op de fiets naar CappadociŽ  Verkoopprijs: Ä 14,90. Schrijver: Tjeu Lemmens. Uitgever: GeoTexs in Delft. Aantal pagina's: 160. ISBN: 978-94-90533-01-4. NUR 508

  03-12-2009 

Terug


Reacties

Geen reactie gevonden

Reactie Toevoegen
Naam : *
E-mail : *
Bericht : *
Beveiligingscode :Meer informatie: | Adverteren | Disclaimer