Home  Home
 Göreme  Göreme 

 <font color=C00000>Nieuws</font>  Nieuws
 Blogs  Blogs
 Reviews  Reviews
 Fotoalbum  Fotoalbum
 Links  Links
 Contact  Contact
Het weer in Nevsehir
Click for Nevsehir, Turkije ForecastNieuwsbrief

Nevsehir.nl - Engels Nevsehir.nl - Turks Nevsehir.nl - Duits  home | sitemap | contact   
Nieuws (8)
NOV
20
Zijn ze gek geworden!?
 Geen reacties  2.466 keer gelezen

Het Delftse echtpaar Tjeu en Ine Lemmens fietste in dertien weken van Delft naar Cappadocië in Centraal Turkije. Waarom stapt een echtpaar van vijftig plus, dat midden in het leven staat (loopbaan, drie studerende kinderen) stapt op een druilerige zaterdag halverwege mei 2009 in Delft op de fiets om aan zo'n monstertocht te beginnen?
Burgemeester Verkerk toont zich trots op Tjeu en Ine, die in etappes de wereld rond willen fietsen.
Burgemeester Verkerk toont zich trots op
Tjeu en Ine, die in etappes de wereld
rond willen fietsen.

Simpel: omdat ze - in etappes - op weg zijn naar Sydney in Australië. En ja, dan kom je door Turkije...

Knettergek

"Helemaal op de fiets?... Jullie zijn hartstikke gek, knettergek," zei de Turkse Nederlander in Aksaray, toen we hem de weg vroegen naar Güzelyurt en de vallei van Ihlara waar de eerste bezienswaardigheden van Cappadocië beginnen, vanuit westelijke richting gezien." Tjeu moet er nog om lachen. En op de vraag of die meneer misschien niet een heel klein beetje gelijk had: "Nou, het is natuurlijk niet zo dat we 'zomaar' die reis maken. We willen natuurlijk wel wat van de wereld zien en die ervaring gebruiken om de wereld om ons heen wat beter te begrijpen. En het met anderen te delen."

Jezus

Eén van de drijfveren is het ontdekken van het 'waarom' van de botsing tussen de joods-christelijke en islamitische cultuur. In het stadje Iznik (het voormalige Nicea) werd ooit de goddelijke status van Jezus vastgesteld. iets wat door moslims altijd is bestreden. "Als je iets van de ontstaansgeschiedenis van de islam weet, kun je ook beter begrijpen waarom onze culturen soms botsen. Dat is één van de redenen om dat soort plaatsen aan te doen."

Te koop

Tjeu heeft over de reis een boek geschreven, geïllustreerd met ruim honderd foto's. De verhalen en beelden geven een leuk inzicht in het plezier, de ervaringen en de fysieke beproeving die de twee hebben doorstaan. Het boekje is te koop bij boekhandel De Omslag op de Wijnhaven en via reisverhalen@geotexs.nl. Het is de moeite meer dan waard! 20-11-2009 

Terug


Reacties

Geen reactie gevonden

Reactie Toevoegen
Naam : *
E-mail : *
Bericht : *
Beveiligingscode :Meer informatie: | Adverteren | Disclaimer