Home  Home
 Göreme  Göreme 

 Nieuws  Nieuws
 Blogs  Blogs
 Reviews  Reviews
 Fotoalbum  Fotoalbum
 Links  Links
 Contact  Contact
Het weer in Nevsehir
Click for Nevsehir, Turkije ForecastNieuwsbrief

Nevsehir.nl - Engels Nevsehir.nl - Turks Nevsehir.nl - Duits  home | sitemap | contact   
Ürgüp
Ürgüp, een levendige toeristenplaats gelegen aan de voet van een rots doorzeefd met oude woningen, vormt een uitstekende uitvalsbasis van waaruit u Cappadocie kunt verkennen. In Ürgüp kunt u nog steeds zien hoe mensen ooit leefden in rotswoningen. Wanneer u interesse heeft in een kilim of in een tapijt, dan treft u hier bij de talrijke handelaren een rijke sortering. Die zijn vaak al even kleurrijk als hun koopwaar; ze spreken u vriendelijk aan en schenken u thee, koffie of wijn in. Wanneer de omgeving of het shoppen u nog niet genoeg heeft vermoeid, zorgen de discotheken voor weer een ander soort ontspanning.Ürgüp, in het centrum van een succesvol wijngebied, kent jaarlijks in oktober het Internationale Wijnfestival.

Wanneer u Ürgüp verlaat in zuidelijke richting, bereikt u de verlaten Pancarlik-vallei waar u uw tocht kunt onderbreken om de 2e- eeuwse kerk met haar prachtige fresco’s of de Kepez-kerk, die stampt uit de 10de eeuw, te bewonderen. Vervolgens roepen de traditionele stenen huizen in Mustafapasa (Sinasos) met bewerkte en versierde gevels weer een heel andere periode in herinnering.

Nog steeds in zuidelijke richting leidt even voorbij het dorp Cemil een pad westelijk van de weg u naar de Keslik-vallei waar u een kloostercomplex de Kara kilise en de Meyvalý kerken zult vinden. De laatste twee zijn met fresco’s versierd. Terug op de hoofdweg zorgt het dorp Taskinpasa met 14e-eeuwse Karamanid-moskee, een mausoleumcomplex en de overblijfselen van een medresse-portaal aan de rand van stad voor de nodige variatie.

Het volgende dorp is Sahinefendi waar aan het eind van het voetpad 500 meter oostelijk van het dorp de 12e-eeuwse kirksehitler-kerk, versierd met mooie fresco’s, ligt.


Meer informatie: | Adverteren | Disclaimer