Home  Home
 Göreme  Göreme 

 Nieuws  Nieuws
 Blogs  Blogs
 Reviews  Reviews
 Fotoalbum  Fotoalbum
 Links  Links
 Contact  Contact
Het weer in Nevsehir
Click for Nevsehir, Turkije ForecastNieuwsbrief

Nevsehir.nl - Engels Nevsehir.nl - Turks Nevsehir.nl - Duits  home | sitemap | contact   
Hacibektas
Hacibektas
Zowat 60 kilometer ten noorden van Nevsehir liggen Hacibektas. De naam van deze streek is ontleed aan "Haci Bektas-i Veli" die in de 13e eeuw in Horasan (in het huidige Turkmenistan) ter wereld kwam. Zijn eerste leermeester was de in die tijd befaamde wijsgeer Ahmet Yesevi.
Haci Bektas volgde de trektochten van de Turken van oost naar west, bereikte Anatolie en vestigde zich in het dorp Hacim in de nabijheid van Sulucahoyuk.
De aankomst van Haci Bektas in Anatolie viel in een tijdperk van politieke en economische ondergang en verdeling van het Seldzjoekse rijk. Haci Bektas trok van stad naar stad, van dorp naar dorp en trachtte de eenheid van de Turken te herstellen en hun zeden en gewoonten in overeenstemming te brengen met het Islamitische geloof. Hij stichtte in Sulucahoyuk een school waar hij onderwijs gaf en zich inspande de Turkse taal en cultuur tegen vreemde invloeden te beschermen en voor verval te vrijwaren.
Het grote gebouwen complex (Kulliye) met drie binnenplaatsen waar zich ook de graftomben van Haci Bektas en Balim Sultan bevinden bestaat uit een moskee, een washuis, een Turks bad, een armenkeuken, een gasthuis, een gebesplaats en een fontein.


https://www.alanyaa.de


Meer informatie: | Adverteren | Disclaimer