Home  Home
 Göreme  Göreme 

 Nieuws  Nieuws
 Blogs  Blogs
 Reviews  Reviews
 Fotoalbum  Fotoalbum
 Links  Links
 Contact  Contact
Het weer in Nevsehir
Click for Nevsehir, Turkije ForecastNieuwsbrief

Nevsehir.nl - Engels Nevsehir.nl - Turks Nevsehir.nl - Duits  home | sitemap | contact   
Derinkuyu
Deze stad ligt 29 km. van Nevsehir aan de weg naar Nigde, ongeveer 85 meter onder de oppervlakte. Deze stad bezit alle kenmerken van een ondergrondse stad (stallen, opslagplaatsen, eetruimten, kerken, wijnkelders etc). Bovendien bevindt zich op de tweede verdieping een missionarissenschool die door een, voor de ondergrondse steden zeer zeldzaam, tongewelf overkoepeld is. Links van de aula liggen studeervertrekken.

Na de derde en vierde woonlaag bereikt men via een steiIe trap op een lager gelegen verdieping een kruisvormig gebouwde kerk.

De luchtkoker die 55 km. omlaag voert, werd ook als waterput gebruikt. Deze waterput reikt tot op de onderste verdieping maar niet alle woonlagen hadden toegang tot deze wateroevoer. Teneinde te voorkomen dat in tijd van oorlog de watervoorziening vergiftigd zou worden, bezaten enkele van de putten geen verbinding met de oppervlakte. Deze ondergrondse stad werd in het jaar 1965 voor het publiek opengesteld; tot op heden is echter slechts tien procent van de stad te bezichtigen.


 

De kerk van Derinkuyu dagtekent van de 19de eeuw en onder haar werden verblijven gebouwd van zeven verdiepingen hoog. Woonplaatsen die met elkaar verbonden zijn door gangen en ruimten die gebruikt werden als vergaderzalen of begraafplaatsen. Op een oppervlakte van vier vierkante kilometer konden hier 20.000 mensen vertoeven.


 
Meer informatie: | Adverteren | Disclaimer